Sappa

Uppdatering 2021-05-21


Senaste status är att grävningarna av fiber för 2020 har gått nästan helt enligt plan sånär som några fastigheter som stoppades i höstas pga regn och därefter kyla. I dagsläget är 85 fastigheter inkopplade på fiber och 7 nästan klara. Maj till Juni börjar första återställningarna av grävningarna. Samtliga fastigheter kommer att återställas två gånger innan allt är klart. Alla grävningarna på området skall vara klart

sista augusti 2021 och därefter börjar de blåsa fiber och återställning i två omgångar. Nästan samtliga medlemmar i föreningen har gått med på Sappa fiber utom 6 st. Sappas plan är att stänga Sanden2000s gamla nät per den 31 december 2021.Uppdatering 2021-02-23


De har grävt från Garnisonsgatan och fram till Torsgatan. Efter Torsgatan har de även grävt kvarteret som begränsas av Torsgatan, Engelbrektsgatan, Kårgatan och Vasagatan. Totalt har de grävt fram till husknut på 86 fastigheter. Dessa kommer att installeras fullt ut från nu och fram till och med april. Det är Antennservice som gör jobbet.

 

Nya grävningar beräknas komma igång i slutet maj/början av juni. Hela området beräknas vara färdigt i slutet av augusti. Vissa efterarbeten i september.

 

Viktig är att den projektering som gjorts är den som gäller. Var och en som fått sin projektering gjord kan inte ändras när de kommer och ska gräva. Det står i det kontrakt som var och en skrivit på att projekteringens tänkta väg är den som gäller.Uppdatering 2020-07-03


Sappa har hållit ett webinar i stället för det stormöte som skulle skett i maj. Följ länken nedan så kan ni se webinaret då ni vill.


Livesänt digitalt stormöte om fiber i Sanden | 1 juli 2020


https://www.youtube.com/watch?v=pyrmh3gsZgo


Uppdatering 2020-05-14


Andra utskicket från Sappa blev det fel under 'Avtalet avser följande' (se nedan) då detta avtal inte gäller sanden.

Priserna är som tidigare sagt 12900 sek minus 1000 sek för medlemmar i Sanden2000 och då ingår grävning till samtliga husknutar även de som inte i nuläget går med på erbjudandet. De som svarat på detta erbjudande kommer att bli kontaktade av Sappa. De kommer mer info när Sappa kommer att vara på plats för frågor.Uppdatering 2020-05-06


Lägger upp utskicket från sappa i en länk ovan. Ni som inte fått utskicket beror troligen på att posten inte får fram 2-4% av posten eller att utskicket följt med om ni kastat reklam. De kommer skicka en gång till.

Mötet i maj utgår pga pandemin och kommer att skjutas upp till troligen juni och då med tältmöte under en helg, fre-sön.Uppdatering 2020-03-31:


Sappa kommer inom kort skicka fiberinformation till hushållen på Sanden.

Stormötet som var tänkt i april är uppskjutet pga Coronapandemin och det är i nuläget inte något datum planerat för detta.Uppdatering 2020-02-10:


Det har kommit till Sappas kännedom att Peter Lindström Elektronik i Boden har lämnat in ansökan om konkurs.

Läs mer på https://www.sappa.se/kundservice/boden


Sappa är vår nya TV- och bredbandsleverantör. De har inlett ett samarbete med BDTV. Med BDTV som lokal servicepartner och Sappa som leverantör av högkvalitativa tjänster kommer de tillsammans kunna matcha framtidens behov och utveckling av digitala tjänster. 


TV Analogt basutbud

Den 11 juni kl. 10 upphör BDTVs TV-signal och ersätts med Sappas TV-signal. I samband med detta kommer de boende behöva göra en ny kanalsökning för att kunna se MTV och Paramount Network. Övriga kanaler hamnar på samma plats som kanalerna tidigare har sänts på så dessa dyker upp automatiskt.


Vill du få bättre TV-kvalitet?
Vill du passa på att uppgradera till digital-TV med betydligt bättre ljud och bild? Sappa har ett av marknadens bredaste utbud av kanalpaket och kanaler från bland annat Sappa, C More och Viasat. Ta del av hela utbudet på sappa.se.

 

Basutbudet digitalt

Utöver det analoga basutbudet erbjuder de alla boende att kostnadsfritt hämta ut ett programkort från Sappa, som ger tillgång till basutbudet digitalt samt Sappas digitala instegspaket Sappa Alltid. Om det enskilda hushållet vill ha digitalt basutbud på fler TV-apparater kostar det 29 kr per programkort och månad.

Sappa kontaktar alla medlemmar som idag har digitalt utbud via BDTV

Sappa kontaktar alla boende som varit registrerade digital-TV- kunder hos BDTV via brev, med information kring nya tjänster hos Sappa och vad de behöver göra för att komma igång.

 

Bredband

Det kommer inte att ske några förändringar med bredbandet som man tidigare har haft via BDTV, hastighet och pris kommer att vara precis som tidigare.

 

Vill du komma i kontakt med Sappa kundservice?

Kontakta dem gärna om du har några frågor eller funderingar. De finns på 0774-444 744, hej@sappa.se och på sociala medier. Du kan också skriva till dem direkt via deras chatt. De svarar alla dagar, året om kl. 8-22.